phone banner

Σύνδεση Εγγραφή

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Συνθηματικό - username*
Κωδικός *
Θυμήσου με

Δημιουργία λογαριασμού

Τα πεδία που σημειώνονται με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.
Όνομα *
Συνθηματικό - username*
Κωδικός *
Επιβεβαίωσε τον κωδικό *
Email *
Επιβεβαίωσε το email *
Captcha *

Οι χρήστες του ηλεκτρονικού τσιγάρου λαμβάνουν έως 97% λιγότερες καρκινογόνες ουσίες από τους καπνιστές

Νέα κλινική έρευνα, αυτή τη φορά με μακροχρόνιες παρατηρήσεις, έρχεται να επιβεβαιώσει σωρεία άλλων που δείχνουν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα αποτελούν μία σαφέστατα λιγότερο βλαβερή επιλογή για όσους καπνίζουν. 

Στη μελέτη που δημοσιεύτηκε την Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2017, στο ακαδημαϊκό επιστημονικό περιοδικό «Annals of Internal Medicine» οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι κατά πολύ λιγότερο τοξικά και σαφώς πιο ασφαλή στη χρήση εν συγκρίσει με το συμβατικό τσιγάρο.

Οι επιστήμονες του οργανισμού ερευνών για τον καρκίνο στη Βρετανία «Cancer Research UK» διαπίστωσαν ότι οι καπνιστές, οι οποίοι αντικατέστησαν τα συμβατικά τσιγάρα με το ηλεκτρονικό ή έκαναν θεραπεία υποκατάστασης της νικοτίνης (NRT) για τουλάχιστον έξι μήνες, είχαν στο σώμα τους πολύ χαμηλότερα (56% έως 97%) επίπεδα τοξικών ουσιών και άλλων χημικών που προκαλούν καρκίνο από ό, τι οι καπνιστές που συνέχισαν τη συνήθειά τους.

 


Για πρώτη φορά, οι μελετητές ανέλυσαν δείγματα από σάλιο και ούρα από μακροχρόνιους χρήστες ηλεκτρονικών τσιγάρων και από άτομα που είχαν υποβληθεί σε θεραπεία NRT, καθώς και από καπνιστές, και συνέκριναν τα επίπεδα των χημικών ουσιών στο σώμα τους. Στους πρώην καπνιστές που επέλεξαν το ηλεκτρονικό τσιγάρο ή τη θεραπεία NRT τα επίπεδα τοξικών χημικών ουσιών και καρκινογόνων ουσιών στο σώμα τους μειώθηκαν σημαντικά σε σύγκριση με εκείνα των καπνιστών.

Εντούτοις, εκείνοι που παράλληλα με τη θεραπεία NRT ή τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου συνέχισαν να καπνίζουν, δεν εμφάνισαν τις ίδιες αξιοσημείωτες διαφορές, γεγονός που σημαίνει ότι για να μειωθεί η έκθεση του οργανισμού σε τοξίνες είναι απαραίτητη η οριστική διακοπή του καπνίσματος.

«Η μελέτη μας ενισχύει τις υπάρχουσες αποδείξεις που δείχνουν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και η θεραπεία NRT είναι πολύ πιο ασφαλείς επιλογές από το κάπνισμα», δήλωσε ο Δρ. Lion Shahab, λέκτορας στο Τμήμα Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο «UCL» του Λονδίνου και επικεφαλής συγγραφέας της επιστημονικής δημοσίευσης. Όπως, μάλιστα, σημείωσε, βάσει της έρευνας «φάνηκε ότι ο κίνδυνος που συνδέεται με τη μακροχρόνια χρήση τους είναι πολύ χαμηλός».

«Αποδείξαμε ότι τα επίπεδα των τοξικών χημικών στο σώμα χρηστών του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι σημαντικά πιο χαμηλά από ό,τι πρότειναν προηγούμενες μελέτες που βασίστηκαν στην προσομοίωση πειραμάτων. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες αμφιβολίες σχετικά με την ασφάλεια των ηλεκτρονικών τσιγάρων ενδεχομένως να είναι λάθος», πρόσθεσε.

«Τα αποτελέσματά μας δείχνουν, ακόμη, ότι όχι μόνο τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι ασφαλέστερα, αλλά και ότι η ποσότητα της νικοτίνης που παρέχουν είναι η ίδια με αυτήν των συμβατικών τσιγάρων. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τους καπνιστές να σταματήσουν εντελώς το κάπνισμα με το να διατηρήσουν την ικανοποίηση του εθισμού τους, επιλέγοντας έναν ασφαλέστερο τρόπο», σχολίασε ο Δρ. Lion Shahab.
Ο Alison Cox, Διευθυντής στο Τμήμα Πρόληψης του Καρκίνου στο «Cancer Research UK», από την πλευρά του, δήλωσε: «Περίπου το ένα τρίτο των θανάτων που προκαλούνται από το κάπνισμα οφείλονται στον καρκίνο, οπότε θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να δούμε πολύ περισσότερους από τους δέκα εκατομμύρια Βρετανούς καπνιστές να διακόπτουν αυτή τη συνήθεια».

«Αυτή η μελέτη συμβάλλει στα αυξανόμενα στοιχεία που καταδεικνύουν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι ένα πολύ πιο ασφαλή υποκατάστατα του καπνού, και συμπεραίνει ότι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες αυτών των προϊόντων για την υγεία είναι οι μικρότερες δυνατές», συνέχισε.«Η συνειδητοποίηση και η σωστή ενημέρωση του κόσμου γύρω από τις ωφέλειες των υποκατάστατων της νικοτίνης, όπως είναι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη μείωση του αριθμού των θανάτων που σχετίζονται με το κάπνισμα», κατέληξε ο Alison Cox.

 

Πηγή : http://www.zougla.gr

Επικοινωνία

  Ηλεκτρονικό Τσιγάρο Σπάρτη
  Τηλ. 2731 400 488
  Διεύθυνση : ΒΡΑΣΙΔΟΥ 102

2023 atmoland.gr
Essential SSL

Τα προϊόντα αυτής της σελίδας
απευθύνονται μόνο σε ενήλικους.
Είστε άνω των 18 ετών;

Κάτω απο 18